enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Aaigem

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.

Profiteer van zonnekracht met zonnepanelen in Aaigem!

Je weet uiteraard dat de energiekosten voortdurend omhoog gaan. Zonnepanelen zijn een geweldige manier om in de toekomst geld te besparen. Met de installatie van zonnepanelen in Aaigem sla je twee vliegen in één klap. Je produceert groene energie op een efficiënte en kosteneffectieve manier én je voorkomt dat de elektriciteitsprijzen de pan uit rijzen. Het installeren van zonnepanelen in Aaigem kan je helpen geld te besparen. Tegelijk krijg je toegang tot schone, hernieuwbare energie. Hoe efficiënter jouw systeem is, hoe minder je op lange termijn voor je elektriciteit betaalt. Enova Solar uit Sint-Niklaas helpt je graag verder met het kiezen en installeren van het voor jou perfecte zonnepanelensysteem, en doet dat tegen een goede prijs. Dit is jouw kans om wat geld te besparen voordat de prijzen nog meer stijgen. Mis die niet!

Waarom het plaatsen van zonnepanelen in Aaigem zo’n geweldig idee is

Zonnepanelen besparen je niet alleen geld, ze geven je huis ook een boost in waarde. E-peil en EPC-ratings worden immers steeds belangrijker als het gaat om de energie-efficiëntie van onze huizen. Installeer je zonnepanelen dan zie je de waarde van je huis zo stijgen. Investeren in zonnepanelen op Aaigem is zeker een goed idee, want je krijgt het geld uiteindelijk terug. Bovendien is zonne-energie goed voor het milieu omdat het hernieuwbaar en schoon is. Je vervuilt het milieu dus niet als je zonnepanelen plaatst.

Ga in zee met Enova Solar – Tevredenheid gegarandeerd!

Heb je zonne-energie nodig? Enova Solar kan je helpen met zonnepanelen in Aaigem en omgeving, PV-installaties, thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange ervaring weten we hoe belangrijk het is om jou als klant een kwaliteitsservice te bieden die aan alle veiligheidsregels voldoet. We zorgen er dan ook voor dat jouw project en alles wat je nodig hebt betaalbaar blijft en rendabel is. Werk je samen met het team van Enova Solar dan krijg je de beste begeleiding. Om te beginnen ontvang je een gratis en duidelijke offerte voor zonnepanelen – geheel vrijblijvend! Daarnaast werken we uitsluitend met merken die de allerbeste product- en rendementsgaranties voorleggen. Wist je dat we de perfecte klanttevredenheidsscore van 5/5 op Google hebben?

Fijn om te weten: hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen sluiten jou aan op groene energie. Ze zetten de gratis energie van de zon om in bruikbare elektriciteit. Hun zonnecellen nemen zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat de naam fotovoltaïsche energie heeft gekregen. Een omvormer zet vervolgens het zonlicht om in elektriciteit. In principe neemt een omvormer dus de spanning op en zet die om in bruikbare elektriciteit. Wat zonnepanelen in Aaigem betreft, kan je kiezen uit drie soorten.
 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt maar ook het duurst.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en buigbaar maar niet zo efficiënt als andere types.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer verschillende soorten zonnecellen om ze beter te laten werken, vooral bij weinig licht.
 • Moet je zonnepanelen nemen? Wat zijn de voordelen?

  Het installeren van zonnepanelen in Aaigem is een totale win-win! Hieronder vind je alvast een kort overzicht.
 • Je bespaart geld aangezien je elektriciteitsrekening vermindert.
 • Door te investeren in zonnepanelen in Aaigem verdien je al je geld terug in slechts 3 à 5 jaar, en dat is een slimme zet.
 • Het rendement van zonnepanelen in Aaigem varieert van 15% tot 22%. Nog een keer in mensentaal? Dat betekent dat 15% tot 22% van het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.
 • Je plaatst je zonnepanelen flexibel op je dak, tuinhuis en zelfs in de tuin.
 • Je hebt een betrouwbare energiebron die jouw hele huis van stroom kan voorzien.
 • Je gaat voor groen en begint met het opwekken van je eigen schone energie. Je helpt het milieu en houdt het schoon voor de komende 25 jaar. Hoe geweldig is dat?
 • Wat is de prijs van jouw zonnepanelen in Aaigem?

  Een exacte prijs is moeilijk te geven omdat bij het plaatsen van zonnepanelen in Aaigem de volgende factoren meespelen.

  1. Hoeveel stuks panelen hebt je nodig?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger de kosten. Heb je groene energie nodig? Als je groene energie wilt produceren heb je 6 zonnepanelen nodig voor 1.700 kWh, 10 voor 2.900 kWh, en 18 voor 5.200 kWh. Deze cijfers variëren op basis van het gebied en het weer. Onze tip? Als je overweegt om zonnepanelen in Aaigem aan te schaffen, praat dan eerst even met een professional als Enova Solar zodat je weet hoeveel je er precies nodig hebt.

  2. Kosten voor installatie

  Hoeveel je installatie zal kosten hangt af van hoe complex die is, welke materialen er worden gebruikt en welke extra’s je wilt toevoegen.

  3. Weet je hoeveel energie je per jaar verbruikt?

  Als je jouw gemiddelde energieverbruik kent, kan je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van energie te voorzien. Een gemiddeld gezin gebruikt jaarlijks tussen de 3.000 en 3.500 kWh elektriciteit. Dat betekent dat je 10 tot 12 zonnepanelen in Aaigem nodig hebt.

  4. Eventueel extra kosten?

  Als je zonnepanelen plaatst is het een goed idee om een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je in de gaten houden hoe ze presteren. Dat komt neer op een meerprijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Provincie Aaigem biedt mooie premies op zonnepanelen

  De Vlaamse overheid biedt een zonnepanelenpremie aan voor wie fotovoltaïsche zonnepanelen in Aaigem installeert. Wil je daarvan profiteren? Dan is het belangrijk om jouw zonnepanelen te laten installeren door Enova Solar en te laten controleren door Fluvius – beide erkende professionals. Je moet ook beschikken over een digitale meter.

  Ook voor jou geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Aaigem

  Tot eind 2023 betaalt iedereen – dus ook jij – 6% btw op de installatie van zonnepanelen in Aaigem en de bijbehorende omvormer. Er is maar één uitzondering. Is je huis nog geen 10 jaar oud? Dan zal je 21% btw moeten ophoesten voor de batterij die je eventueel extra koopt bij die zonnepanelen.

  Wat denk je? Mogen we bij jou zonnepanelen installeren?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen en leveren je een geweldig rendement op. Als je jouw impact op het milieu wilt verminderen en resoluut gaat voor groene energie, dan is investeren in zonnepanelen in Aaigem ideaal. Ben je op zoek naar een deskundige die zonnepanelen kan installeren? Ga dan in zee met Enova Solar. Wij helpen je graag, en geven je zelfs tot wel 35 jaar garantie!

  Vraag zo snel mogelijk jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord