enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Drongen

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Plaats zonnepanelen in Drongen en tap zoete zonne-energie af

De energiekosten stijgen, dat heb je zeker al gemerkt. Wil je in de toekomst veel geld besparen? Ga dan voor zonnepanelen. Met het installeren van zonnepanelen in Drongen bespaar je geld en help je tegelijkertijd het milieu. Je produceert groene energie op een superefficiënte en budgetvriendelijke manier en zorgt er zo voor dat je elektriciteitsfactuur niet de pan uit rijst. Door zonnepanelen in Drongen te installeren verlaag je jouw energierekening en voorzie je je jarenlang van schone, hernieuwbare energie. Hoe efficiënter jouw systeem is, hoe minder je op lange termijn voor je elektriciteit betaalt. Enova Solar uit Sint-Niklaas helpt je graag verder met het kiezen en installeren van het voor jou perfecte zonnepanelensysteem, en doet dat tegen een goede prijs. Mis deze geweldige deal niet. Profiteer er nu van, voordat de prijzen nog meer stijgen.

Waarom investeren in zonnepanelen in Drongen een cool idee is

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, ze verhogen ook de waarde van je huis. De energie-efficiëntie van woningen – denk aan zaken als E-peil en EPC-ratings – wordt steeds belangrijker. De installatie van zonnepanelen verhoogt je ratings en bezorgt je huis meer waarde. Zonnepanelen installeren in Drongen is de investering helemaal waard. Je krijgt je geld uiteindelijk helemaal terug. Bovendien is zonne-energie geweldig voor het milieu omdat het hernieuwbaar is en geen vervuiling veroorzaakt. Je doet dus iets goeds voor het milieu door er geen vervuilende stoffen in achter te laten.

Vertrouw op Enova Solar – Je zal er geen spijt van krijgen!

Heb je zonne-energie nodig? Enova Solar kan je helpen met zonnepanelen in Drongen en omgeving, PV-installaties, thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange ervaring in zonnepanelen weten we hoe belangrijk het is om kwaliteitsdiensten te leveren en ervoor te zorgen dat alles aan de veiligheidsnormen voldoet. Ons team zorgt ervoor dat jouw project aan al je eisen voldoet en toch rendabel is. Werk je samen met het team van Enova Solar dan krijg je de beste begeleiding. Dat begint al bij een zeer transparante, gedetailleerde en vrijblijvende offerte voor zonnepanelen. Bovendien werken we alleen samen met merken die de beste producten en garanties bieden. Wist je trouwens dat we 5/5 tevredenheid scoren op Google?

Nieuwsgierig naar de werking van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om groene energie op te wekken. Ze zetten het gratis zonlicht om in elektriciteit die je kan gebruiken. Hun zonnecellen nemen zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat fotovoltaïsche energie wordt genoemd. Een omvormer zet vervolgens het zonlicht om in elektriciteit. Even in mensentaal? Een omvormer zet gewone spanning om in elektriciteit die je kan gebruiken. Wil je zonnepanelen in Drongen installeren, dan heb je de keuze uit drie soorten.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt maar ook iets duurder.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en flexibel, maar hebben een lager rendement dan andere soorten.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer soorten zonnecellen zodat je meer waar krijgt voor je geld met een betere efficiëntie en prestaties, ook bij weinig licht.
 • Waarom zonnepanelen plaatsen? Wat zijn de voordelen?

  Zonnepanelen in Drongen laten plaatsen is een geweldig idee want er zijn zoveel voordelen aan verbonden. We geven je hieronder een kort overzicht van de voordelen.

 • Jouw elektriciteitsrekening gaat omlaag, je bespaart dus geld.
 • Door zonnepanelen in Drongen te installeren investeer je slechts één keer en die eenmalige investering betaalt zichzelf terug in drie tot vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Drongen zetten 15 tot 22% van de zon om in elektriciteit. Best een hoog rendement, toch?
 • Je plaatst je zonnepanelen overal – op het dak, een tuinhuisje of zelfs in de tuin.
 • Je hebt iets waarmee je je hele huis van stroom kan voorzien, en het is volledig betrouwbaar.
 • Je genereert je eigen groene energie en helpt de CO2-uitstoot te verminderen gedurende 25 jaar of meer. Je draagt dus je steentje bij aan de planeet.
 • Hoeveel kosten jouw zonnepanelen in Drongen?

  Het is moeilijk om een prijs te bepalen voor het plaatsen van zonnepanelen in Drongen omdat een paar keuzes de kosten kunnen veranderen.

  1. Het aantal panelen dat je nodig hebt

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe duurder het wordt. We geven je een idee van het aantal panelen dat je nodig kan hebben. Voor 1.700 kWh schone energie heb je 6 zonnepanelen nodig. 10 panelen leveren 2.900 kWh op en 18 panelen 5.200 kWh. Deze cijfers variëren op basis van het gebied en het weer. Wil je weten hoeveel zonnepanelen in Drongen je nodig hebt? Dan win je het best advies in bij een professional als Enova Solar.

  2. De installatiekosten

  De prijs van jouw project hangt af van hoe ingewikkeld het is, welke materialen je gebruikt en welke extra’s je erbij wilt.

  3. Hoeveel energie verbruik je gemiddeld per jaar?

  Als je jouw gemiddelde energieverbruik kent, kan je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van energie te voorzien. Jouw gezin verbruikt waarschijnlijk ongeveer 3.000 à 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Je hebt dus ongeveer 10 à 12 zonnepanelen in Drongen nodig.

  4. Eventueel extra kosten?

  Als je fotovoltaïsche panelen plaatst, wil je je misschien ook een monitoringsysteem aanschaffen zodat je kan volgen hoe goed jouw zonnepanelen het doen. Dat levert een meerprijs op van 75 tot 140 euro.

  5. Subsidies voor zonnepanelen van provincie Drongen

  Je kan een premie krijgen van de Vlaamse overheid als je fotovoltaïsche zonnepanelen in Drongen installeert. Wil je daar een graantje van meepikken? In dat geval is het belangrijk om je zonnepaneleninstallatie te laten uitvoeren door een erkend installateur als Enova Solar en te laten controleren door Fluvius. Je moet ook een digitale meter hebben.

  Het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Drongen is er ook voor jou!

  Ook jij betaalt slechts 6% btw als je voor eind 2023 zonnepanelen in Drongen laat installeren. Er is maar één uitzondering. Is je huis minder dan 10 jaar oud? Dan betaal je 21% btw op de batterij die je eventueel samen met de zonnepanelen aankoopt.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen. Bovendien zal je veel besparen als je er een aantal laat installeren. Wil je een positieve verandering voor het milieu realiseren? Ga dan voor groen en investeer in zonnepanelen in Drongen, waar je woont. Zoek je een professioneel bedrijf dat exact weet hoe het zonnepanelen moet installeren? Ga dan in zee met Enova Solar. Wij zijn er om je te helpen. We doen dat niet alleen graag, we geven je ook een garantie van tot wel 35 jaar.

  Vraag nu jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord