enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Ename

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Plaats zonnepanelen in Ename en maak gebruik van zonne-energie

Je weet dat de energiekosten stijgen, toch? Wil je in de toekomst geld besparen? Kies dan resoluut voor zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen in Ename vang je meteen twee vliegen in één klap. Je produceert groene energie op een efficiënte en kosteneffectieve manier én je voorkomt dat de elektriciteitsprijzen de pan uit rijzen. Laat zonnepanelen installeren in Ename. Het zal je energierekening verlagen en ze geven je schone, hernieuwbare energie, jarenlang! Hoe beter het systeem, hoe minder je op lange termijn voor elektriciteit betaalt. Installateur van zonnepanelen Enova Solar uit Sint-Niklaas kan je helpen om het perfecte zonnepanelensysteem voor jou te kiezen en te installeren tegen een betaalbare prijs. Bespaar nu geld voordat de prijzen nog hoger worden!

Waarom investeren in zonnepanelen in Ename een no-brainer is

Zonnepanelen besparen je niet alleen geld, ze geven je huis ook een boost in waarde. Energie-efficiëntie van woningen wordt een steeds belangrijker thema, denk aan zaken als het E-peil en de EPC-ratings. Door zonnepanelen te plaatsen verbeter je die ratings en verhoog je de waarde van je huis. Zonnepanelen installeren in Ename is een slimme zet die jou op lange termijn geld bespaart. Bovendien is zonne-energie goed voor het milieu omdat het hernieuwbaar en schoon is. Dat betekent dat je geen emissies of vervuilende stoffen produceert die het milieu kunnen schaden.

Ga in zee met Enova Solar – Tevredenheid gegarandeerd!

Heb je zonne-energie nodig? Enova Solar kan je helpen met zonnepanelen in Ename en omgeving, PV-installaties, thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange professionele ervaring weten we hoe belangrijk het is om jou een kwaliteitsservice te bieden die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Ons team zorgt ervoor dat jouw project aan al je eisen voldoet en toch rendabel is. Werk je samen met het team van Enova Solar dan krijg je de beste begeleiding. Om te beginnen ontvang je een gratis en duidelijke offerte voor zonnepanelen – geheel vrijblijvend! Wij werken bovendien alleen met de beste merken die garant staan voor producten en prestaties van topkwaliteit. Wist je dat we de perfecte klanttevredenheidsscore van 5/5 op Google hebben?

Heb je je ooit afgevraagd hoe zonnepanelen eigenlijk werken?

Met zonnepanelen boor je hernieuwbare energie aan. Ze zetten de gratis energie van de zon om in elektriciteit die je in je woning kan gebruiken. Hun zonnecellen nemen zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat we omschrijven met de term fotovoltaïsche energie. Een omvormer neemt de energie van de zon op en zet die vervolgens om in gelijkstroom (DC). Even in gewoon Nederlands? Een omvormer zet de spanning om in elektriciteit. Je kan kiezen uit drie soorten zonnepanelen in Ename.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt, maar ook het duurst.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn cool omdat ze licht en flexibel zijn maar niet zo efficiënt als andere soorten.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer verschillende soorten zonnecellen om ze beter te laten werken, vooral bij weinig licht.
 • Moet je zonnepanelen nemen? Wat zijn de voordelen?

  Zonnepanelen in Ename laten plaatsen is een geweldig idee want er zijn zoveel voordelen aan verbonden. We geven je hieronder een kort overzicht van de voordelen.

 • Je bespaart geld omdat je elektriciteitsrekening daalt.
 • Door zonnepanelen in Ename te installeren investeer je slechts één keer en die eenmalige investering betaalt zichzelf terug in drie tot vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Ename hebben best een hoog rendement, ze zetten 15 à 22% van de energie van de zon om in elektriciteit.
 • Je plaatst je zonnepanelen overal – op het dak, een tuinhuisje of zelfs in de tuin.
 • Je hebt een krachtbron die het hele huis verlicht.
 • Je wekt je eigen groene en schone energie op, helpt het milieu door CO2-uitstoot te verminderen en draagt bij aan een schonere planeet, en dat minstens 25 jaar lang.
 • Wat zijn de kosten van jouw zonnepanelen in Ename?

  Een exacte prijs is moeilijk te geven omdat bij het plaatsen van zonnepanelen in Ename de volgende factoren meespelen.

  1. Zonnepanelen, hoeveel stuks heb je nodig?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger de kosten. Heb je groene energie nodig? Om 1.700 kWh groene stroom of energie op te wekken heb je 6 zonnepanelen nodig, 10 voor 2.900 kWh en 18 voor 5.200 kWh. Deze cijfers variëren op basis van het gebied en het weer. Een tip? Als je zonnepanelen in Ename gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je eerst advies inwint bij professionals als Enova Solar.

  2. Installatiekosten

  Deze zijn afhankelijk van de complexiteit van je installatie, de kwaliteit van de gebruikte materialen en eventuele extra voorzieningen die je wilt inbouwen.

  3. Hoeveel energie verbruik je gemiddeld per jaar?

  Ga zeker na wat je gemiddelde energieverbruik is. Aan de hand daarvan kan je bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van stroom te voorzien. Een gemiddeld gezin gebruikt jaarlijks tussen de 3.000 en 3.500 kWh elektriciteit. In dat geval heb je 10 à 12 zonnepanelen in Ename nodig.

  4. Eventueel extra bijkomende kosten

  Als je fotovoltaïsche panelen aanschaft, is het een goed idee om ook een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je volgen hoe goed je zonnepanelen het doen. Dat betekent een extra prijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Premies voor zonnepanelen in de provincie Ename

  Van de Vlaamse overheid kan je een speciale zonnepanelenpremie krijgen als je fotovoltaïsche panelen in Ename installeert. Wil je daarvan profiteren? In dat geval is het belangrijk om je zonnepaneleninstallatie te laten uitvoeren door een erkend installateur als Enova Solar en te laten controleren door Fluvius. Je moet je ook een digitale meter aanschaffen.

  Geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Ename ook voor Jou? Jazeker!

  Tot eind 2023 betaalt iedereen 6% btw bij het laten installeren van een omvormer en zonnepanelen in Ename. Dus ook jij! Er is wel iets extra’s om rekening mee te houden. Is je huis minder dan 10 jaar oud? Da betaal je 21% btw op de batterij die je eventueel samen met de zonnepanelen aankoopt.

  Wat denk je? Klaar om zonnepanelen te laten installeren?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen. Bovendien zal je veel besparen als je er een aantal laat installeren. Als je je steentje wilt bijdragen aan het milieu zijn zonnepanelen in Ename een geweldige manier om over te schakelen op groene energie. Zoek je iemand die héél goed weet hoe je zonnepanelen moet installeren? Neem dan contact op met Enova Solar. We helpen je graag en geven je bovendien tot wel 35 jaar garantie!

  Vraag zo snel mogelijk jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord