enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Grembergen

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Maak gebruik van zonne-energie, plaats zonnepanelen in Grembergen

Tja, die energierekeningen blijven maar stijgen, niet? Wil je in de toekomst veel geld besparen? Ga dan voor zonnepanelen. Met het installeren van zonnepanelen in Grembergen bespaar je geld en help je tegelijkertijd het milieu. Je produceert groene energie op een effectieve en budgetvriendelijke manier en voorkomt een enorme sprong in je elektriciteitsfactuur. Door zonnepanelen in Grembergen te installeren wek je goedkopere energie op en help je het milieu schoon te houden. Hoe beter je systeem werkt, hoe lager je elektriciteitsrekening na verloop van tijd zal zijn. Enova Solar, de installateur van zonnepanelen uit Sint-Niklaas, staat klaar om je te helpen bij het kiezen en installeren van het juiste systeem voor jouw behoeften, tegen een betaalbare prijs. Dit is jouw kans om wat geld te besparen voordat de prijzen nog meer stijgen. Mis die niet!

Waarom investeren in zonnepanelen in Grembergen best een goed idee is!

Zonnepanelen verminderen niet alleen jouw energierekening, ze creëren ook een mooie meerwaarde op je woning. Het wordt inderdaad steeds belangrijker om je huis energie-efficiënt te houden, denk aan het E-peil en de EPC-ratings. Door zonnepanelen te plaatsen verbeter je die ratings en verhoog je de waarde van je huis. Zonnepanelen installeren in Grembergen is de investering helemaal waard. Je krijgt je geld uiteindelijk helemaal terug. Bovendien is zonne-energie een aanwinst voor het milieu omdat die energie hernieuwbaar en schoon is. Je bent en handelt dus groen en vervuilt het milieu niet.

Vertrouw op Enova Solar – Je zal er geen spijt van krijgen!

Heb je zonne-energie nodig? Enova Solar kan je helpen met zonnepanelen in Grembergen en omgeving, PV-installaties, thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange ervaring weten we hoe we jou een goede service kunnen bieden. Tegelijk zorgen we ervoor dat alles veilig is. Ons team zal je project goed uitvoeren en jou geld doen besparen. Wanneer je met het team van Enova Solar in zee gaat, begeleiden we je van begin tot eind. Je krijgt om te beginnen een volledig duidelijke en gedetailleerde offerte voor zonnepanelen, zonder enige verplichting. Daarnaast werken we uitsluitend met merken die de allerbeste product- en rendementsgaranties voorleggen. Wist je dat we een perfecte score van 5/5 op Google hebben?

Heb je je ooit afgevraagd hoe zonnepanelen werken?

Zonnepanelen sluiten jou aan op groene energie. Ze zetten de gratis energie van de zon om in elektriciteit die je kan gebruiken. Hun zonnecellen nemen het zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat de naam fotovoltaïsche energie heeft gekregen. Een omvormer zet vervolgens het zonlicht om in elektriciteit. Eventjes eenvoudig uitgelegd? Een omvormer zet de spanning om in bruikbare elektriciteit. Inzake zonnepanelen in Grembergen heb je drie opties.

 • Monokristallijne panelen zijn superefficiënt maar niet goedkoop.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en buigzaam maar presteren niet zo goed als de omvangrijkere opties.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer verschillende soorten zonnecellen voor een hoger rendement en betere prestaties bij weinig licht.
 • Wat is het nut van zonnepanelen? Wat zijn de voordelen?

  Het plaatsen van zonnepanelen in Grembergen heeft enorm veel voordelen. Hieronder vind je alvast een kort overzicht.

 • Je bespaart geld aangezien je elektriciteitsrekening vermindert.
 • Door zonnepanelen in Grembergen te installeren investeer je slechts één keer en die eenmalige investering betaalt zichzelf terug in drie tot vijf jaar.
 • Het rendement van zonnepanelen in Grembergen varieert van 15% tot 22%. Nog een keer in mensentaal? Dat betekent dat 15% tot 22% van het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.
 • Je kan je zonnepanelen praktisch overal plaatsen – op je dak, in de tuin, op een tuinhuisje – waar je maar wilt.
 • Je hebt iets waarmee je je hele huis van stroom kan voorzien, en het is volledig betrouwbaar.
 • Je genereert je eigen groene energie en helpt de CO2-uitstoot te verminderen gedurende 25 jaar of meer. Je draagt dus je steentje bij aan de planeet.
 • Wat is de kostprijs voor jouw zonnepanelen in Grembergen?

  Een exacte prijs is moeilijk te geven omdat bij het plaatsen van zonnepanelen in Grembergen de volgende factoren meespelen.

  1. Het aantal panelen dat je nodig hebt

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger de kosten. Even een indicatie? Je hebt 6 zonnepanelen nodig voor 1.700 kWh groene energie, 10 voor 2.900 kWh en 18 voor 5.200 kWh. Deze getallen veranderen afhankelijk van waar je woning ligt en hoe het weer is. Onze tip? Als je overweegt om zonnepanelen in Grembergen aan te schaffen, praat dan eerst even met een professional als Enova Solar zodat je weet hoeveel je er precies nodig hebt.

  2. Kosten voor installatie

  De installatiekosten variëren afhankelijk van hoe complex het is, voor welke materialen je kiest en eventuele extra’s die je erbij neemt.

  3. Hoeveel energie verbruik je per jaar?

  Als je jouw gemiddelde energieverbruik kent, kan je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van energie te voorzien. Het is gek hoeveel elektriciteit een gemiddeld gezin gebruikt, meestal is dat tussen de 3.000 en 3.500 kWh per jaar. Is dat bij jou het geval? Dan reken je het best op 10 à 12 zonnepanelen in Grembergen.

  4. Eventueel bijkomende kosten

  Als je zonnepanelen aanschaft, is het een goed idee om ook een systeem aan te schaffen dat bijhoudt hoe goed ze presteren. Dat komt neer op een meerprijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Mooie premies voor zonnepanelen in provincie Grembergen

  Van de Vlaamse overheid kan je een speciale zonnepanelenpremie krijgen als je fotovoltaïsche panelen in Grembergen installeert. Wil je daarvan genieten? Dan is het belangrijk om je zonnepaneleninstallatie te laten uitvoeren door een erkend installateur als Enova Solar en die te laten controleren door Fluvius. Je moet ook beschikken over een digitale meter.

  Geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Grembergen ook voor Jou? Jazeker!

  Op de installatie van zonnepanelen in Grembergen en de bijbehorende omvormer betaal je tot eind 2023 slechts 6% btw. Er is maar één maar. Is je huis nog geen 10 jaar oud? Dan moet je 21% btw op de batterij betalen indien je daarvoor kiest bij de aankoop van je zonnepanelen.

  Wat denk je? Klaar om zonnepanelen te laten installeren?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen en leveren je een geweldig rendement op. Wil je gaan voor groen? Investeer dan in zonnepanelen in Grembergen. Het is dé perfecte manier om jouw impact op het milieu te verminderen. Zoek je een professional om zonnepanelen te installeren? Bel of mail Enova Solar! Wij helpen je graag, en geven je zelfs tot wel 35 jaar garantie!

  Vraag nu meteen jouw offerte aan. Waar wacht je nog op?!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord