enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Herdersem

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Plaats zonnepanelen in Herdersem en tap zoete zonne-energie af

Je weet dat de energiekosten stijgen, toch? Wil je in de toekomst geld besparen? Overweeg dan even de installatie van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen in Herdersem heeft zelfs een dubbel voordeel. Je produceert groene energie op een effectieve en budgetvriendelijke manier en voorkomt een enorme sprong in je elektriciteitsfactuur. Het installeren van zonnepanelen in Herdersem kan je helpen geld te besparen. Tegelijk krijg je toegang tot schone, hernieuwbare energie. Hoe efficiënter jouw systeem is, hoe minder je op lange termijn voor je elektriciteit betaalt. Installateur van zonnepanelen Enova Solar uit Sint-Niklaas kan je helpen bij het kiezen en installeren van het voor jou perfecte zonnesysteem tegen een goede prijs. Maak gebruik van deze kans om geld te besparen voordat de elektriciteitsprijzen nog meer de hoogte in schieten.

Waarom investeren in zonnepanelen in Herdersem een cool idee is

Zonnepanelen besparen niet alleen geld op jouw energierekening, ze maken je huis ook een pak waardevoller. De energie-efficiëntie van woningen – denk aan zaken als E-peil en EPC-ratings – wordt steeds belangrijker. Door zonnepanelen te plaatsen verbeter je die ratings en verhoog je de waarde van je huis. Investeren in zonnepanelen op Herdersem is zeker een goed idee, want je krijgt het geld uiteindelijk terug. Bovendien is zonne-energie geweldig voor het milieu omdat het hernieuwbaar is en geen vervuiling veroorzaakt. Je vervuilt het milieu dus niet als je zonnepanelen plaatst.

Ga in zee met Enova Solar: 100% klantentevredenheid gegarandeerd!

Heb je zonne-energie nodig? Enova Solar kan je helpen met zonnepanelen in Herdersem en omgeving, PV-installaties, thuisbatterij en laadpalen. Als professionals met jaren ervaring op de teller begrijpen we hoe belangrijk het is kwaliteitsdiensten te leveren die aan alle veiligheidsnormen voldoen. We zorgen ervoor dat je alles hebt wat nodig is en dat je project betaalbaar én rendabel blijft. Ga je in zee met het team van Enova Solar, dan krijg je deskundige begeleiding van A tot Z. Je krijgt om te beginnen een volledig duidelijke en gedetailleerde offerte voor zonnepanelen, zonder enige verplichting. Bovendien werken we alleen met merken die de beste producten en garanties bieden. Wist je trouwens dat we 5/5 tevredenheid scoren op Google?

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om groene energie op te wekken. Ze zetten de gratis energie van de zon om in elektriciteit die je in je woning kan gebruiken. Hun zonnecellen nemen zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat proces staat gekend onder de naam fotovoltaïsche energie. Omvormers nemen het zonlicht en zetten het om in gelijkstroom. In mensentaal? Een omvormer zet die spanning om in bruikbare elektriciteit. Je kan kiezen uit drie types zonnepanelen in Herdersem.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt, maar ook het duurst.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn cool omdat ze licht en flexibel zijn maar niet zo efficiënt als andere soorten.
 • Hybride zonnepanelen combineren verschillende soorten cellen zodat ze bij weinig licht beter stroom leveren en bovendien efficiënter zijn.
 • Moet je zonnepanelen nemen? Wat zijn de voordelen?

  Het plaatsen van zonnepanelen in Herdersem is meer dan zinvol omdat het een aantal geweldige voordelen heeft. Hier is alvast een kort overzicht.

 • Je bespaart geld omdat jouw elektriciteitsrekening verlaagt.
 • Door te investeren in zonnepanelen in Herdersem verdien je je geld binnen de kortste keren terug, meestal tussen de drie à vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Herdersem hebben best een hoog rendement, ze zetten 15 à 22% van de energie van de zon om in elektriciteit.
 • Je plaatst je zonnepanelen flexibel op je dak, tuinhuis en zelfs in de tuin.
 • Je beschikt over een betrouwbare energiebron die het hele huis van stroom kan voorzien.
 • Je genereert groene, schone energie en helpt de planeet met slechts één actie. Je vermindert CO2 en hebt een blijvende impact, tot 25 jaar lang!
 • Wat is het prijskaartje van jouw zonnepanelen in Herdersem?

  Het is moeilijk te bepalen hoeveel het je zal kosten om zonnepanelen te installeren in Herdersem. Er spelen immers een aantal zaken mee die de prijs beïnvloeden.

  1. Hoeveel stuks panelen hebt je nodig?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger de kosten. We geven je een idee van het aantal panelen dat je nodig kan hebben. Als je groene energie wilt produceren heb je 6 zonnepanelen nodig voor 1.700 kWh, 10 voor 2.900 kWh, en 18 voor 5.200 kWh. Let wel, deze cijfers variëren naargelang van de locatie en weersomstandigheden. Een tip? Als je zonnepanelen in Herdersem gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je eerst advies inwint bij professionals als Enova Solar.

  2. Variërende installatiekosten

  De installatiekosten hangen af van de mate van complexiteit, welke materialen je kiest en welke extra’s je toevoegt.

  3. Hoeveel energie verbruik je gewoonlijk per jaar?

  Als je weet hoeveel energie je gebruikt, kan je bepalen hoeveel zonnepanelen je moet aanschaffen zodat je gezin genoeg stroom heeft. Wist je dat een gemiddeld gezin tussen de 3.000 en 3.500 kWh elektriciteit verbruikt per jaar? Dat betekent dat je 10 tot 12 zonnepanelen in Herdersem nodig hebt.

  4. Eventueel extra bijkomende kosten

  Als je zonnepanelen installeert is het een goed idee om een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je volgen hoe je panelen het doen. Dat levert een meerprijs op van 75 tot 140 euro.

  5. Premies voor zonnepanelen in de provincie Herdersem

  De Vlaamse overheid geeft je een mooie premie als je fotovoltaïsche zonnepanelen in Herdersem installeert. Wil je van die premie genieten? In dat geval is het belangrijk om je zonnepaneleninstallatie te laten uitvoeren door een erkend installateur als Enova Solar en te laten controleren door Fluvius. Je moet ook een digitale meter hebben.

  Ook voor jou geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Herdersem

  Iedereen betaalt tot eind 2023 slechts 6% btw op de installatie van zonnepanelen in Herdersem en omvormers. Jij dus ook! Er is maar één uitzondering. Is je huis nog geen 10 jaar oud? Dan betaal je 21% btw op de batterij die je eventueel samen met de zonnepanelen aankoopt.

  Ben je geïnteresseerd in de installatie van zonnepanelen bij jou thuis?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan andere traditionele energiebronnen, bovendien betalen ze je investering ruimschoots terug. Als je jouw impact op het milieu wilt verminderen en resoluut gaat voor groene energie, dan is investeren in zonnepanelen in Herdersem ideaal. Een ervaren professional nodig om jouw zonnepanelen te installeren? Ga dan in zee met Enova Solar. We helpen je graag en geven je bovendien tot wel 35 jaar garantie!

  Vraag meteen jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord