enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Mespelare

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Maak gebruik van zonne-energie, plaats zonnepanelen in Mespelare

Ook jij hebt waarschijnlijk al gemerkt hoe de energiekosten stijgen. Zonnepanelen zijn een geweldige manier om in de toekomst geld te besparen. Met de installatie van zonnepanelen in Mespelare sla je twee vliegen in één klap. Je wekt op een efficiënte en rendabele manier groene elektriciteit op én je gaat grote prijsstijgingen van elektriciteit tegen. Laat zonnepanelen installeren in Mespelare. Het zal je energierekening verlagen en ze geven je schone, hernieuwbare energie, jarenlang! Hoe efficiënter het systeem, hoe lager jouw elektriciteitsrekening op de lange termijn. Installateur van zonnepanelen Enova Solar uit Sint-Niklaas kan je helpen om het perfecte zonnepanelensysteem voor jou te kiezen en te installeren tegen een betaalbare prijs. Maak gebruik van deze kans om geld te besparen voordat de elektriciteitsprijzen nog meer de hoogte in schieten.

Waarom investeren in zonnepanelen in Mespelare zo interessant is

Zonnepanelen zijn niet alleen een slimme en kosteneffectieve zet om je elektriciteitsfactuur te verlagen, ze verhogen ook de waarde van je huis. E-peil en EPC-ratings worden immers steeds belangrijker als het gaat om de energie-efficiëntie van onze huizen. Installeer je zonnepanelen dan zie je de waarde van je huis zo stijgen. Zonnepanelen installeren in Mespelare is een slimme zet die jou op lange termijn geld bespaart. Bovendien is zonne-energie goed voor het milieu omdat het hernieuwbaar en schoon is. Je bent en handelt dus groen en vervuilt het milieu niet.

Ga in zee met Enova Solar: 100% klantentevredenheid gegarandeerd!

Enova Solar kan je helpen met de beste PV-installaties, thuisbatterij, laadpalen en zonnepanelen in Mespelare of omgeving. Met onze jarenlange professionele ervaring weten we hoe belangrijk het is om jou een kwaliteitsservice te bieden die voldoet aan alle veiligheidsnormen. We zorgen er dan ook voor dat jouw project en alles wat je nodig hebt betaalbaar blijft en rendabel is. Ga je in zee met het team van Enova Solar, dan krijg je deskundige begeleiding van A tot Z. Je ontvangt meteen een gratis en vrijblijvende offerte voor zonnepanelen. Bovendien werken we alleen met merken die de beste producten en garanties bieden. Wist je trouwens dat we 5/5 tevredenheid scoren op Google?

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen sluiten jou aan op groene energie. Ze gebruiken de gratis energie van de zon om elektriciteit te maken. Hun zonnecellen nemen het zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat we fotovoltaïsche energie noemen. Omvormers nemen het zonlicht en zetten het om in gelijkstroom. In principe neemt een omvormer dus de spanning op en zet die om in bruikbare elektriciteit. Je kan kiezen uit drie soorten zonnepanelen in Mespelare.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt maar ook iets duurder.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en flexibel, maar hebben een lager rendement dan andere soorten.
 • Hybride zonnepanelen combineren verschillende soorten cellen zodat ze bij weinig licht beter stroom leveren en bovendien efficiënter zijn.
 • Waarom zonnepanelen plaatsen? Wat zijn de voordelen?

  Zonnepanelen in Mespelare plaatsen levert alleen maar voordelen op. Om je een kort overzicht te geven.

 • Je bespaart geld omdat je elektriciteitsrekening naar omlaag gaat.
 • Door te investeren in zonnepanelen in Mespelare verdien je je geld binnen de kortste keren terug, meestal tussen de drie à vijf jaar.
 • Het rendement van zonnepanelen in Mespelare varieert van 15% tot 22%. Nog een keer in mensentaal? Dat betekent dat 15% tot 22% van het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.
 • Je kan je zonnepanelen praktisch overal plaatsen – op je dak, in de tuin, op een tuinhuisje – waar je maar wilt.
 • Je hebt een betrouwbare energiebron die jouw hele huis van stroom kan voorzien.
 • Je wekt je eigen groene en schone energie op, helpt het milieu door CO2-uitstoot te verminderen en draagt bij aan een schonere planeet, en dat minstens 25 jaar lang.
 • Wat zijn de kosten van jouw zonnepanelen in Mespelare?

  Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor het installeren van zonnepanelen in Mespelare omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden.

  1. Hoeveel stuks panelen hebt je nodig?

  Hoe meer panelen, hoe duurder het uiteraard wordt. We geven je een idee van het aantal panelen dat je nodig kan hebben. Voor 1.700 kWh schone energie heb je 6 zonnepanelen nodig. 10 panelen leveren 2.900 kWh op en 18 panelen 5.200 kWh. Deze getallen veranderen afhankelijk van de locatie waar je je bevindt en de weersomstandigheden. Ons advies? Raadpleeg altijd een professional als Enova Solar voordat je beslissingen neemt over de hoeveelheid zonnepanelen in Mespelare die je nodig hebt.

  2. Installatiekosten

  De installatiekosten hangen af van de mate van complexiteit, welke materialen je kiest en welke extra’s je toevoegt.

  3. Weet je hoeveel energie je per jaar verbruikt?

  Als je jouw gemiddelde energieverbruik kent, kan je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van energie te voorzien. Wist je dat een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt? Is dat bij jou het geval? Dan reken je het best op 10 à 12 zonnepanelen in Mespelare.

  4. Eventueel bijkomende kosten

  Als je zonnepanelen installeert is het een goed idee om een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je volgen hoe je panelen het doen. Dat betekent een extra prijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Mooie premies voor zonnepanelen in provincie Mespelare

  De Vlaamse overheid biedt een zonnepanelenpremie aan voor wie fotovoltaïsche zonnepanelen in Mespelare installeert. Wil je van die premie genieten? Dan is het belangrijk om een beroep te doen op een erkende installateur als Enova Solar en alles door Fluvius te laten controleren. Je moet ook beschikken over een digitale meter.

  Het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Mespelare is er ook voor jou!

  Tot eind 2023 betaalt iedereen 6% btw bij het laten installeren van een omvormer en zonnepanelen in Mespelare. Dus ook jij! Er is maar één uitzondering. Heb je een nieuwer huis dat jonger is dan 10 jaar? Dan moet je 21% btw op de batterij betalen indien je daarvoor kiest bij de aankoop van je zonnepanelen.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen, en ze leveren je veel geld op als je ze installeert. Wil je gaan voor groen? Investeer dan in zonnepanelen in Mespelare. Het is dé perfecte manier om jouw impact op het milieu te verminderen. Ben je op zoek naar een deskundige die zonnepanelen kan installeren? Ga dan in zee met Enova Solar. Wij helpen je graag, en geven je zelfs tot wel 35 jaar garantie!

  Vraag nu jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord