enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Munkzwalm

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Plaats zonnepanelen in Munkzwalm en maak gebruik van zonne-energie

Je weet uiteraard dat de energiekosten voortdurend omhoog gaan. Zonnepanelen zijn een geweldige manier om in de toekomst geld te besparen. Met het installeren van zonnepanelen in Munkzwalm vang je meteen twee vliegen in één klap. Je bespaart geld en helpt het milieu door op efficiënte wijze groene stroom te produceren. Door zonnepanelen in Munkzwalm te installeren verlaag je jouw energierekening en voorzie je je jarenlang van schone, hernieuwbare energie. Hoe efficiënter het systeem, hoe minder je na verloop van tijd voor je elektriciteit betaalt. Installateur van zonnepanelen Enova Solar uit Sint-Niklaas kan je helpen bij het kiezen en installeren van het voor jou perfecte zonnesysteem tegen een goede prijs. Mis deze geweldige deal niet. Profiteer er nu van, voordat de prijzen nog meer stijgen.

Waarom investeren in zonnepanelen in Munkzwalm een no-brainer is

Zonnepanelen besparen je niet alleen geld, ze geven je huis ook een boost in waarde. E-peil en EPC-ratings worden immers steeds belangrijker als het gaat om de energie-efficiëntie van onze huizen. De installatie van zonnepanelen verhoogt de waarde van je huis en de aantrekkingskracht ervan. Investeren in zonnepanelen op Munkzwalm is zeker een goed idee, want je krijgt het geld uiteindelijk terug. Zonne-energie is bovendien goed voor het milieu, want het is hernieuwbaar en schoon. Dat betekent dat je geen emissies of vervuilende stoffen produceert die het milieu kunnen schaden.

Ga in zee met Enova Solar – Tevredenheid gegarandeerd!

Heb je zonne-energie nodig? Enova Solar kan je helpen met zonnepanelen in Munkzwalm en omgeving, PV-installaties, thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange ervaring in zonnepanelen weten we hoe belangrijk het is om kwaliteitsdiensten te leveren en ervoor te zorgen dat alles aan de veiligheidsnormen voldoet. Ons team zal je project goed uitvoeren en jou geld doen besparen. Werk samen met het team van Enova Solar en je wordt bij elke stap geholpen. Om te beginnen bezorgen we je een gratis, duidelijke en vrijblijvende offerte voor zonnepanelen. Bovendien werken we alleen met de beste merken die kwaliteitsproducten leveren en geweldige prestaties garanderen. Wist je dat we de perfecte klanttevredenheidsscore van 5/5 op Google hebben?

Heb je je ooit afgevraagd hoe zonnepanelen eigenlijk werken?

Met zonnepanelen krijg je toegang tot hernieuwbare energie. Ze zetten de gratis energie van de zon om in bruikbare elektriciteit. Hun zonnecellen nemen het zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat we omschrijven met de term fotovoltaïsche energie. Een omvormer neemt de energie van de zon op en zet die vervolgens om in gelijkstroom (DC). Eventjes eenvoudig uitgelegd? Een omvormer zet de spanning om in bruikbare elektriciteit. Wat zonnepanelen in Munkzwalm betreft, kan je kiezen uit drie soorten.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt maar ook iets duurder.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn cool omdat ze licht en flexibel zijn maar niet zo efficiënt als andere soorten.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer verschillende soorten zonnecellen voor een hoger rendement en betere prestaties bij weinig licht.
 • Wat is het nut van zonnepanelen? Wat zijn de voordelen?

  Het plaatsen van zonnepanelen in Munkzwalm heeft enorm veel voordelen. We geven je hieronder een kort overzicht van de voordelen.

 • Je bespaart geld omdat jouw elektriciteitsrekening verlaagt.
 • Door het plaatsen van zonnepanelen in Munkzwalm doe je een geweldige investering. Binnen de kortste keren zal je de besparingen gaan zien.
 • Zonnepanelen in Munkzwalm kunnen tot 22% van het zonlicht omzetten in elektriciteit – een behoorlijk geweldig rendement.
 • Je kan creatief zijn met de plaats waar je je zonnepanelen plaatst – dak, tuinhuisje, tuin – de mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Je hebt een krachtbron die het hele huis verlicht.
 • Je genereert groene, schone energie en helpt de planeet met slechts één actie. Je vermindert CO2 en hebt een blijvende impact, tot 25 jaar lang!
 • Wat is de kostprijs voor jouw zonnepanelen in Munkzwalm?

  Het is moeilijk te bepalen hoeveel het je zal kosten om zonnepanelen te installeren in Munkzwalm. Er spelen immers een aantal zaken mee die de prijs beïnvloeden.

  1. Wat is het aantal panelen dat je nodig hebt?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe duurder het wordt. We geven je even een indicatie. Om 1.700 kWh groene stroom of energie op te wekken heb je 6 zonnepanelen nodig, 10 voor 2.900 kWh en 18 voor 5.200 kWh. Deze cijfers variëren op basis van het gebied en het weer. Een tip? Als je zonnepanelen in Munkzwalm gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je eerst advies inwint bij professionals als Enova Solar.

  2. De installatiekosten

  De installatiekosten hangen af van de mate van complexiteit, welke materialen je kiest en welke extra’s je toevoegt.

  3. Hoeveel energie verbruik je gewoonlijk per jaar?

  Ga zeker na wat je gemiddelde energieverbruik is. Aan de hand daarvan kan je bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van stroom te voorzien. Wist je dat een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt? In dat geval heb je 10 à 12 zonnepanelen in Munkzwalm nodig.

  4. Eventueel extra kosten?

  Installeer je fotovoltaïsche panelen, dan wil je misschien ook investeren in een monitoringsysteem waarmee je de prestaties van je zonnepanelen kan volgen. Dat betekent een extra prijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Premies in de provincie Munkzwalm voor zonnepanelen

  Van de Vlaamse overheid kan je een speciale zonnepanelenpremie krijgen als je fotovoltaïsche panelen in Munkzwalm installeert. Wil je die premie krijgen? Doe in dat geval zeker een beroep op een erkend installateur als Enova Solar en zorg ervoor dat de installatie door Fluvius wordt gekeurd. Je hebt ook een digitale meter nodig.

  Ja hoor, het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Munkzwalm geldt ook voor jou!

  Tot eind 2023 betaalt iedereen 6% btw bij het laten installeren van een omvormer en zonnepanelen in Munkzwalm. Dus ook jij! Kleine lettertjes in de wet die ook meetellen. Heb je een huis dat jonger is dan 10 jaar? Dan betaal je 21% btw op de batterij die je eventueel samen met de zonnepanelen aankoopt.

  Wat denk je? Mogen we bij jou zonnepanelen installeren?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen en leveren je een geweldig rendement op. Wil je een positieve verandering voor het milieu realiseren? Ga dan voor groen en investeer in zonnepanelen in Munkzwalm, waar je woont. Zoek je een deskundige op het vlak van installatie van zonnepanelen of – alweer in mensentaal – de plaatsing van zonnepanelen? Neem dan contact op met Enova Solar. Wij helpen je graag, uiteraard inclusief garantie tot wel 35 jaar.

  Vraag nu jouw offerte aan. Wacht niet langer!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord