enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Overmere

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Gebruik de energie van de zon met zonnepanelen in Overmere

Je weet dat de energiekosten stijgen, toch? Zonnepanelen zijn een geweldige keuze als je in de toekomst wat geld wilt besparen. Het plaatsen van zonnepanelen in Overmere heeft zelfs een dubbel voordeel. Je bespaart geld en helpt het milieu door op efficiënte wijze groene stroom te produceren. Door zonnepanelen in Overmere te installeren wek je goedkopere energie op en help je het milieu schoon te houden. Hoe beter je systeem is en draait, hoe lager je elektriciteitsrekening uiteindelijk zal uitvallen. Enova Solar, de installateur van zonnepanelen uit Sint-Niklaas, staat klaar om je te helpen bij het kiezen en installeren van het juiste systeem voor jouw behoeften, tegen een betaalbare prijs. Dit is jouw kans om wat geld te besparen voordat de prijzen nog meer stijgen. Mis die niet!

Waarom investeren in zonnepanelen in Overmere zo interessant is

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, ze verhogen ook de waarde van je huis. Energie-efficiëntie van woningen wordt een steeds belangrijker thema, denk aan zaken als het E-peil en de EPC-ratings. De installatie van zonnepanelen verhoogt deze ratings en dus ook de waarde van je huis. Zonnepanelen installeren in Overmere is een slimme zet die jou op lange termijn geld bespaart. Bovendien is zonne-energie geweldig voor het milieu omdat het hernieuwbaar en schoon is. Je bent en handelt dus groen en vervuilt het milieu niet.

Vertrouw op Enova Solar – Je zal er geen spijt van krijgen!

Laat Enova Solar jouw zonnepaneleninstallatie regelen. Wij bieden PV-systemen, zonnepanelen in Overmere of in de buurt, en uiteraard ook thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange ervaring in zonnepanelen weten we hoe belangrijk het is om kwaliteitsdiensten te leveren en ervoor te zorgen dat alles aan de veiligheidsnormen voldoet. Ons team zal ervoor zorgen dat jouw project aan al je behoeften voldoet én rendabel is. Werk je samen met het team van Enova Solar, dan krijg je een topbegeleiding van begin tot eind. Je ontvangt om te beginnen een gratis en duidelijke offerte voor zonnepanelen, zonder enige verplichting. Wij werken bovendien alleen met de beste merken die garant staan voor producten en prestaties van topkwaliteit. Wist je trouwens dat we 5/5 tevredenheid scoren op Google?

Fijn om te weten: hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen sluiten jou aan op groene energie. Ze zetten de gratis energie van de zon om in bruikbare elektriciteit. Hun zonnecellen nemen zonlicht op en zetten het om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat fotovoltaïsche energie wordt genoemd. Een omvormer zet de fotonen van zonlicht om in elektronen van gelijkstroom (DC). Eventjes eenvoudig uitgelegd? Een omvormer zet de spanning om in bruikbare elektriciteit. Wil je zonnepanelen in Overmere installeren, dan heb je de keuze uit drie soorten.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt maar niet goedkoop.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en flexibel, maar hebben een lager rendement dan andere soorten.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer soorten zonnecellen zodat je meer waar krijgt voor je geld met een betere efficiëntie en prestaties, ook bij weinig licht.
 • Wat zijn de voordelen van het installeren van zonnepanelen?

  Het plaatsen van zonnepanelen in Overmere is meer dan zinvol omdat het een aantal geweldige voordelen heeft. We geven je hieronder een kort overzicht van de voordelen.

 • Je bespaart geld omdat je elektriciteitsrekening daalt.
 • Door zonnepanelen in Overmere te installeren investeer je slechts één keer en die eenmalige investering betaalt zichzelf terug in drie tot vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Overmere kunnen tot 22% van de zonne-energie omzetten in elektriciteit. Best een goed rendement, toch?
 • Je kan creatief zijn met de plaats waar je je zonnepanelen plaatst – dak, tuinhuisje, tuin – de mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Je hebt een betrouwbare energiebron die jouw hele huis van stroom kan voorzien.
 • Je gaat voor groen en begint met het opwekken van je eigen schone energie. Je helpt het milieu en houdt het schoon voor de komende 25 jaar. Hoe geweldig is dat?
 • Wat is de prijs van jouw zonnepanelen in Overmere?

  Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor het installeren van zonnepanelen in Overmere omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden.

  1. Wat is het aantal panelen dat je nodig hebt?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe dieper je uiteraard in de buidel moet tasten. Even een indicatie? Om 1.700 kWh groene stroom of energie op te wekken heb je 6 zonnepanelen nodig, 10 voor 2.900 kWh en 18 voor 5.200 kWh. Deze cijfers variëren op basis van het gebied en het weer. Als je erover denkt om op zonne-energie over te gaan, raden wij je aan om met een deskundige als Enova Solar te spreken om uit te zoeken hoeveel zonnepanelen in Overmere je nodig hebt.

  2. Kosten om zonnepanelen te installeren

  De prijs van jouw project hangt af van hoe ingewikkeld het is, welke materialen je gebruikt en welke extra’s je erbij wilt.

  3. Jouw gemiddeld energieverbruik per jaar

  Als je jouw gemiddelde energieverbruik kent, kan je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van energie te voorzien. Het is gek hoeveel elektriciteit een gemiddeld gezin gebruikt, meestal is dat tussen de 3.000 en 3.500 kWh per jaar. Dat betekent dat je 10 tot 12 zonnepanelen in Overmere nodig hebt.

  4. Eventueel extra bijkomende kosten

  Als je fotovoltaïsche panelen aanschaft, is het een goed idee om ook een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je volgen hoe goed je zonnepanelen het doen. Dat komt neer op een meerprijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Premies in de provincie Overmere voor zonnepanelen

  Inwoners van de provincie Overmere kunnen een premie krijgen van de Vlaamse overheid als ze zonnepanelen in Overmere installeren. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Dan is het belangrijk om je zonnepaneleninstallatie te laten uitvoeren door een erkend installateur als Enova Solar en die te laten controleren door Fluvius. Je moet ook een digitale meter hebben.

  Ook voor jou geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Overmere

  Tot het eind van 2023 betaal je slechts 6% btw bij het installeren van een omvormer en zonnepanelen in Overmere. Helaas is er één maar. Is je huis minder dan 10 jaar oud? Dan moet je 21% btw betalen voor de batterij als je die samen met de zonnepanelen koopt.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen, en ze leveren je veel geld op als je ze installeert. Als je jouw impact op het milieu wilt verminderen en resoluut gaat voor groene energie, dan is investeren in zonnepanelen in Overmere ideaal. Een ervaren professional nodig om jouw zonnepanelen te installeren? Neem dan contact op met Enova Solar. We helpen je graag en geven je bovendien tot wel 35 jaar garantie!

  Vraag zo snel mogelijk jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord