enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Ruien

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Maak gebruik van zonne-energie, plaats zonnepanelen in Ruien

Je weet dat de energiekosten stijgen, toch? Zonnepanelen zijn een geweldige manier om in de toekomst geld te besparen. Met de installatie van zonnepanelen in Ruien sla je twee vliegen in één klap. Je bespaart geld en helpt het milieu door op efficiënte wijze groene stroom te produceren. Door zonnepanelen in Ruien te installeren wek je goedkopere energie op en help je het milieu schoon te houden. Hoe efficiënter het systeem, hoe lager jouw elektriciteitsrekening op de lange termijn. Enova Solar uit Sint-Niklaas helpt je graag verder met het kiezen en installeren van het voor jou perfecte zonnepanelensysteem, en doet dat tegen een goede prijs. Haast je en profiteer van deze geldbesparende kans voordat de prijzen nog hoger worden.

Waarom investeren in zonnepanelen in Ruien het beste idee ever is!

Zonnepanelen zijn niet alleen een slimme en kosteneffectieve zet om je elektriciteitsfactuur te verlagen, ze verhogen ook de waarde van je huis. Energie-efficiëntie van woningen – zoals het E-peil en de EPC-ratings – wordt tegenwoordig steeds belangrijker. De installatie van zonnepanelen verhoogt de waarde van je huis en de aantrekkingskracht ervan. Zonnepanelen in Ruien installeren is een goede investering want je krijgt je geld uiteindelijk helemaal terug. Bovendien is zonne-energie echt nuttig voor de planeet omdat ze hernieuwbaar en schoon is. Je vervuilt het milieu dus niet als je zonnepanelen plaatst.

Ga in zee met Enova Solar – Tevredenheid gegarandeerd!

Bij Enova Solar zijn we experts in het opzetten van zonnestroomsystemen, inclusief zonnepanelen in Ruien en omgeving, en de bijbehorende thuisbatterij en laadpalen. Met onze jarenlange ervaring weten we hoe belangrijk het is om jou als klant een kwaliteitsservice te bieden die aan alle veiligheidsregels voldoet. Ons team zal ervoor zorgen dat jouw project aan al je behoeften voldoet én rendabel is. Ga je in zee met het team van Enova Solar, dan krijg je deskundige begeleiding van A tot Z. Je ontvangt om te beginnen een gratis en duidelijke offerte voor zonnepanelen, zonder enige verplichting. Daarnaast werken we uitsluitend met merken die de allerbeste product- en rendementsgaranties voorleggen. Onze perfecte 5/5-tevredenheidsscore op Google al gezien?

Heb je je ooit afgevraagd hoe zonnepanelen werken?

Zonnepanelen sluiten jou aan op groene energie. Ze gebruiken de gratis energie van de zon om elektriciteit te maken. Hun zonnecellen nemen de geweldige gratis energie van de zon op en zetten die om in stroom. Dat gebeurt via een proces dat de naam fotovoltaïsche energie heeft gekregen. Een omvormer zet vervolgens het zonlicht om in elektriciteit. Even in gewoon Nederlands? Een omvormer zet de spanning om in elektriciteit. Je kan kiezen uit drie types zonnepanelen in Ruien.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt maar ook iets duurder.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en buigzaam maar presteren niet zo goed als de omvangrijkere opties.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren verschillende soorten zonnecellen zodat ze efficiënter zijn en ook werken als er weinig zonlicht is.
 • Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

  Het plaatsen van zonnepanelen in Ruien heeft enorm veel voordelen. We lijsten ze even voor jou op.

 • Je bespaart geld omdat je elektriciteitsrekening naar omlaag gaat.
 • Door zonnepanelen in Ruien te installeren investeer je slechts één keer en die eenmalige investering betaalt zichzelf terug in drie tot vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Ruien kunnen tot 22% van de zonne-energie omzetten in elektriciteit. Best een goed rendement, toch?
 • Je kan je zonnepanelen praktisch overal plaatsen – op je dak, in de tuin, op een tuinhuisje – waar je maar wilt.
 • Je hebt iets waarmee je je hele huis van stroom kan voorzien, en het is volledig betrouwbaar.
 • Je genereert groene, schone energie en helpt de planeet met slechts één actie. Je vermindert CO2 en hebt een blijvende impact, tot 25 jaar lang!
 • Wat zijn de kosten van jouw zonnepanelen in Ruien?

  Het is moeilijk om een prijs te bepalen voor het plaatsen van zonnepanelen in Ruien omdat een paar keuzes de kosten kunnen veranderen.

  1. Wat is het aantal panelen dat je nodig hebt?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger de kosten. We geven je een idee van het aantal panelen dat je nodig kan hebben. Je hebt 6 zonnepanelen nodig voor 1.700 kWh groene energie, 10 voor 2.900 kWh en 18 voor 5.200 kWh. Deze aantallen veranderen afhankelijk van de locatie en de weersomstandigheden. Onze tip? Als je overweegt om zonnepanelen in Ruien aan te schaffen, praat dan eerst even met een professional als Enova Solar zodat je weet hoeveel je er precies nodig hebt.

  2. Kosten voor installatie

  De kosten van jouw installatie hangen af van hoe ingewikkeld ze is, voor welke materialen je kiest en welke extra’s je wilt toevoegen.

  3. Ken je je gemiddelde energieverbruik per jaar?

  Als je jouw gemiddelde energieverbruik kent, kan je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van energie te voorzien. Geloof het of niet, een gemiddeld gezin verbruikt 3.000 tot 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Heb je een gemiddeld gezin? Reken in dat geval op 10 à 12 zonnepanelen in Ruien.

  4. Eventuele extra kosten?

  Als je zonnepanelen aanschaft, is het een goed idee om ook een systeem aan te schaffen dat bijhoudt hoe goed ze presteren. Reken in dat geval op een extra prijs van 75 tot 140 euro.

  5. Provincie Ruien biedt mooie premies op zonnepanelen

  De Vlaamse overheid biedt een zonnepanelenpremie aan voor wie fotovoltaïsche zonnepanelen in Ruien installeert. Wil je daarvan profiteren? Dan is het essentieel dat een erkend installateur als Enova Solar jouw zonnepanelen installeert, en dat vervolgens Fluvius alles controleert. Je moet je ook een digitale meter aanschaffen.

  Ook voor jou geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Ruien

  Tot eind 2023 betaalt iedereen – dus ook jij – 6% btw op de installatie van zonnepanelen in Ruien en de bijbehorende omvormer. Er is maar één maar. Heb je een nieuwer huis dat jonger is dan 10 jaar? Dan moet je 21% btw betalen voor de batterij als je die samen met de zonnepanelen koopt.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen en leveren je een geweldig rendement op. Als je jouw impact op het milieu wilt verminderen en resoluut gaat voor groene energie, dan is investeren in zonnepanelen in Ruien ideaal. Zoek je een professional om zonnepanelen te installeren? Ga dan in zee met Enova Solar. Wij zijn er om je te helpen. We doen dat niet alleen graag, we geven je ook een garantie van tot wel 35 jaar.

  Vraag vandaag nog jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord