enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Wortegem

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Maak gebruik van zonne-energie, plaats zonnepanelen in Wortegem

Je weet dat de energiekosten stijgen, toch? Wil je in de toekomst geld besparen? Kies dan resoluut voor zonnepanelen. Het installeren van zonnepanelen in Wortegem is eigenlijk een no-brainer. Je bespaart geld en helpt het milieu door op efficiënte wijze groene stroom te produceren. Bespaar veel geld op energiekosten door zonnepanelen in Wortegem te plaatsen. Bovendien pluk je de vruchten van hernieuwbare en schone energie – een duidelijke win-win. Hoe beter je systeem werkt, hoe lager je elektriciteitsrekening na verloop van tijd zal zijn. Enova Solar, de installateur van zonnepanelen uit Sint-Niklaas, staat klaar om je te helpen bij het kiezen en installeren van het juiste systeem voor jouw behoeften, tegen een betaalbare prijs. Dit is jouw kans om wat geld te besparen voordat de prijzen nog meer stijgen. Mis die niet!

Waarom investeren in zonnepanelen in Wortegem een cool idee is

Zonnepanelen besparen je niet alleen geld, ze geven je huis ook een boost in waarde. Het wordt inderdaad steeds belangrijker om je huis energie-efficiënt te houden, denk aan het E-peil en de EPC-ratings. De installatie van zonnepanelen verhoogt de waarde van je huis en de aantrekkingskracht ervan. Zonnepanelen in Wortegem plaatsen is een goede investering die jou op lange termijn geld bespaart. Zonne-energie is bovendien goed voor het milieu, want het is hernieuwbaar en schoon. Je doet dus iets goeds voor het milieu door er geen vervuilende stoffen in achter te laten.

Kies voor Enova Solar, wij garanderen dat je tevreden zal zijn!

Enova Solar kan je helpen met de beste PV-installaties, thuisbatterij, laadpalen en zonnepanelen in Wortegem of omgeving. Met onze jarenlange ervaring weten we hoe we jou een goede service kunnen bieden. Tegelijk zorgen we ervoor dat alles veilig is. Ons team zal ervoor zorgen dat jouw project aan al je behoeften voldoet én rendabel is. Werk samen met het team van Enova Solar en je wordt bij elke stap geholpen. Je ontvangt meteen een gratis en vrijblijvende offerte voor zonnepanelen. We werken bovendien alleen met merken die de beste producten en tevredenheidsgaranties geven. Heb je het al gezien? We hebben een rating van 5/5 op Google!

Heb je je ooit afgevraagd hoe zonnepanelen werken?

Zonnepanelen sluiten jou aan op groene energie. Ze zetten het gratis zonlicht om in elektriciteit die je kan gebruiken. Hun zonnecellen nemen het zonlicht op en zetten het om in elektriciteit. Dat gebeurt via een proces dat we omschrijven met de term fotovoltaïsche energie. Een omvormer neemt de energie van de zon op en zet die vervolgens om in gelijkstroom (DC). Even in mensentaal? Een omvormer zet gewone spanning om in elektriciteit die je kan gebruiken. Je kan kiezen uit drie soorten zonnepanelen in Wortegem.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt, maar ook het duurst.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn cool omdat ze licht en flexibel zijn maar niet zo efficiënt als andere soorten.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren twee of meer verschillende soorten zonnecellen voor een hoger rendement en betere prestaties bij weinig licht.
 • Waarom zonnepanelen plaatsen? Wat zijn de voordelen?

  Zonnepanelen in Wortegem plaatsen levert alleen maar voordelen op. Hier is alvast een kort overzicht.

 • Je bespaart geld omdat je elektriciteitsrekening daalt.
 • Door te investeren in zonnepanelen in Wortegem verdien je je geld binnen de kortste keren terug, meestal tussen de drie à vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Wortegem hebben best een hoog rendement, ze zetten 15 à 22% van de energie van de zon om in elektriciteit.
 • Je kan je zonnepanelen praktisch overal plaatsen – op je dak, in de tuin, op een tuinhuisje – waar je maar wilt.
 • Je hebt een energiebron die goed werkt en je hele huis van stroom kan voorzien.
 • Je genereert je eigen groene energie, helpt het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen en maakt de planeet 25+ jaar lang schoner.
 • Hoeveel kosten jouw zonnepanelen in Wortegem?

  Een exacte prijs is moeilijk te geven omdat bij het plaatsen van zonnepanelen in Wortegem de volgende factoren meespelen.

  1. Het aantal panelen dat je nodig hebt

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger het prijskaartje klimt. Even een indicatie? Om 1.700 kWh groene stroom of energie op te wekken heb je 6 zonnepanelen nodig, 10 voor 2.900 kWh en 18 voor 5.200 kWh. Deze aantallen veranderen afhankelijk van de locatie en de weersomstandigheden. Als je erover denkt om op zonne-energie over te gaan, raden wij je aan om met een deskundige als Enova Solar te spreken om uit te zoeken hoeveel zonnepanelen in Wortegem je nodig hebt.

  2. De installatiekosten

  De installatiekosten hangen af van de mate van complexiteit, welke materialen je kiest en welke extra’s je toevoegt.

  3. Ken je je gemiddelde energieverbruik per jaar?

  Ga na hoeveel energie je gewoonlijk gebruikt om uit te vissen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor je gezin. Geloof het of niet, een gemiddeld gezin verbruikt 3.000 tot 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Is dat bij jou het geval? Dan reken je het best op 10 à 12 zonnepanelen in Wortegem.

  4. Eventueel extra bijkomende kosten

  Als je zonnepanelen plaatst is het een goed idee om een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je in de gaten houden hoe ze presteren. Dat komt neer op een meerprijs van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Premies in de provincie Wortegem voor zonnepanelen

  De Vlaamse overheid biedt een zonnepanelenpremie aan voor wie fotovoltaïsche zonnepanelen in Wortegem installeert. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Dan is het belangrijk om een beroep te doen op een erkende installateur als Enova Solar en alles door Fluvius te laten controleren. Je hebt ook een digitale meter nodig.

  Ook voor jou geldt het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Wortegem

  Iedereen betaalt tot eind 2023 slechts 6% btw op de installatie van zonnepanelen in Wortegem en omvormers. Jij dus ook! Helaas is er één maar. Is je woning jonger dan 10 jaar? Dan zal je 21% btw moeten ophoesten voor de batterij die je eventueel extra koopt bij die zonnepanelen.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen. Bovendien zal je veel besparen als je er een aantal laat installeren. Wil je gaan voor groen? Investeer dan in zonnepanelen in Wortegem. Het is dé perfecte manier om jouw impact op het milieu te verminderen. Ben je op zoek naar een deskundige die zonnepanelen kan installeren? Doe dan een beroep op Enova Solar. Wij helpen je graag, uiteraard inclusief garantie tot wel 35 jaar.

  Vraag nu meteen jouw offerte aan. Waar wacht je nog op?!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord