enova-logo

Vrijblijvend advies of offerte op maat? sales@enovasolar.be | +32 3 386 89 27

Zonnepanelen Zonnegem

Wij plaatsen zonnepanelen met de allerbeste rendementen en uitstekende productgaranties.


Gebruik de energie van de zon met zonnepanelen in Zonnegem

De energiekosten stijgen, dat heb je zeker al gemerkt. Wil je in de toekomst veel geld besparen? Ga dan voor zonnepanelen. Met het installeren van zonnepanelen in Zonnegem bespaar je geld en help je tegelijkertijd het milieu. Je produceert groene energie op een superefficiënte en budgetvriendelijke manier en zorgt er zo voor dat je elektriciteitsfactuur niet de pan uit rijst. Laat zonnepanelen installeren in Zonnegem. Het zal je energierekening verlagen en ze geven je schone, hernieuwbare energie, jarenlang! Hoe beter het systeem, hoe minder je op lange termijn voor elektriciteit betaalt. Installateur van zonnepanelen Enova Solar uit Sint-Niklaas kan je helpen bij het kiezen en installeren van het voor jou perfecte zonnesysteem tegen een goede prijs. Maak gebruik van deze kans om geld te besparen voordat de elektriciteitsprijzen nog meer de hoogte in schieten.

Waarom investeren in zonnepanelen in Zonnegem best een goed idee is!

Zonnepanelen besparen niet alleen geld op jouw energierekening, ze maken je huis ook een pak waardevoller. Het wordt inderdaad steeds belangrijker om je huis energie-efficiënt te houden, denk aan het E-peil en de EPC-ratings. De installatie van zonnepanelen verhoogt deze ratings en dus ook de waarde van je huis. Het installeren van zonnepanelen in Zonnegem is sowieso een investering die je op lange termijn terugverdient. Bovendien is zonne-energie goed voor het milieu omdat het hernieuwbaar en schoon is. Je helpt het milieu dus schoon te houden en vervuilt de planeet niet.

Kies voor Enova Solar, wij garanderen dat je tevreden zal zijn!

Laat Enova Solar jouw zonnepaneleninstallatie regelen. Wij bieden PV-systemen, zonnepanelen in Zonnegem of in de buurt, en uiteraard ook thuisbatterij en laadpalen. We zijn al een hele tijd actief en weten dus als geen ander dat het belangrijk is topservice te geven en iedereen en alles veilig te houden. Ons team zorgt ervoor dat jouw project aan al je eisen voldoet en toch rendabel is. Werk je samen met het team van Enova Solar dan krijg je de beste begeleiding. Je krijgt om te beginnen een volledig duidelijke en gedetailleerde offerte voor zonnepanelen, zonder enige verplichting. Bovendien werken we alleen met de beste merken die kwaliteitsproducten leveren en geweldige prestaties garanderen. Wist je dat we een perfecte score van 5/5 op Google hebben?

Fijn om te weten: hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen geven jou de kans om hernieuwbare energie aan te boren. Ze zetten de gratis energie van de zon om in bruikbare elektriciteit. Hun zonnecellen vangen het zonlicht op en zetten dat om in spanning. Dat gebeurt via een proces dat de naam fotovoltaïsche energie heeft gekregen. Een omvormer zet vervolgens het zonlicht om in elektriciteit. In gewoon Nederlands? Een omvormer zet de spanning om in elektriciteit die je kan gebruiken. Je kan kiezen uit drie soorten zonnepanelen in Zonnegem.

 • Monokristallijne panelen zijn superefficiënt maar kosten iets meer.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en flexibel, maar hebben een lager rendement dan andere soorten.
 • Hybride zonnepaneelsystemen combineren meerdere soorten zonnecellen voor een hoger rendement en betere prestaties bij slecht weer.
 • Wat is het nut van zonnepanelen? Wat zijn de voordelen?

  Zonnepanelen in Zonnegem plaatsen levert alleen maar voordelen op. Om je een kort overzicht te geven.

 • Jouw elektriciteitsrekening gaat omlaag, je bespaart dus geld.
 • Door zonnepanelen in Zonnegem te installeren investeer je slechts één keer en die eenmalige investering betaalt zichzelf terug in drie tot vijf jaar.
 • Zonnepanelen in Zonnegem zetten 15 tot 22% van de zon om in elektriciteit. Best een hoog rendement, toch?
 • Je kan creatief zijn met de plaats waar je je zonnepanelen plaatst – dak, tuinhuisje, tuin – de mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Je hebt een krachtbron die het hele huis verlicht.
 • Je genereert je eigen groene energie, helpt het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen en maakt de planeet 25+ jaar lang schoner.
 • Wat is het prijskaartje van jouw zonnepanelen in Zonnegem?

  Het is nogal moeilijk om jou een exacte prijs te geven voor het installeren van zonnepanelen in Zonnegem omdat er een paar dingen meespelen.

  1. Zonnepanelen, hoeveel stuks heb je nodig?

  Meer panelen betekent uiteraard een hoger prijskaartje. Heb je groene energie nodig? Als je groene energie wilt produceren heb je 6 zonnepanelen nodig voor 1.700 kWh, 10 voor 2.900 kWh, en 18 voor 5.200 kWh. Afhankelijk van de locatie van de zonnepanelen en het weer kunnen deze cijfers variëren. Een tip? Als je zonnepanelen in Zonnegem gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je eerst advies inwint bij professionals als Enova Solar.

  2. Variërende installatiekosten

  De installatiekosten hangen af van de mate van complexiteit, welke materialen je kiest en welke extra’s je toevoegt.

  3. Jouw gemiddeld energieverbruik per jaar

  Je gebruikelijke energieverbruik kennen is nuttig om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om voldoende elektriciteit voor je huis te genereren. Een gemiddeld gezin gebruikt jaarlijks tussen de 3.000 en 3.500 kWh elektriciteit. Is dat bij jou het geval? Dan reken je het best op 10 à 12 zonnepanelen in Zonnegem.

  4. Eventueel nog extra kosten?

  Installeer je fotovoltaïsche panelen, dan wil je misschien ook investeren in een monitoringsysteem waarmee je de prestaties van je zonnepanelen kan volgen. Dat levert een meerprijs op van tussen de 75 en 140 euro.

  5. Premies voor zonnepanelen beschikbaar in provincie Zonnegem

  De Vlaamse overheid geeft je een mooie premie als je fotovoltaïsche zonnepanelen in Zonnegem installeert. Wil je daar een graantje van meepikken? In dat geval is het belangrijk om je zonnepaneleninstallatie te laten uitvoeren door een erkend installateur als Enova Solar en te laten controleren door Fluvius. Je moet ook een digitale meter hebben.

  Het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Zonnegem is er ook voor jou!

  Iedereen betaalt tot eind 2023 slechts 6% btw op de installatie van zonnepanelen in Zonnegem en omvormers. Jij dus ook! Er is maar één uitzondering. Is je huis nog geen 10 jaar oud? In dat geval moet je 21% btw betalen op de batterij die je eventueel bij je zonnepanelen aankoopt.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen. Bovendien zal je veel besparen als je er een aantal laat installeren. Wil je gaan voor groen? Investeer dan in zonnepanelen in Zonnegem. Het is dé perfecte manier om jouw impact op het milieu te verminderen. Zoek je iemand die héél goed weet hoe je zonnepanelen moet installeren? Schakel dan Enova Solar in. Wij helpen je graag, uiteraard inclusief garantie tot wel 35 jaar.

  Vraag meteen jouw offerte aan!

  Vraag jouw persoonlijke offerte!

  Wij garanderen uitstekende producten met de allerbeste rendements- en productgaranties. Wij plaatsen jaarlijks meer dan 12.000 zonnepanelen! Daarvoor doen we beroep op meer dan 25 waardevolle medewerkers.

  Toch nog een vraag?

  Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons vrijblijvend. Zowel telefonisch als via mail.

  +32 3 386 89 27

  sales@enovasolar.be

  ONZE RECENSIES

  Onze klanten aan het woord